Medisch Centrum Ternat Sports - Sportlab MCT

analyse-lichaamssamenstelling

Analyse lichaamssamenstelling

Prijs: € 30 (BIVA) - € 70 (ISAK) / meting

De Body Mass Index (BMI) – de verhouding tussen lengte en gewicht – alleen geeft te weinig informatie. Voor een sporter is de lichaamssamenstelling een belangrijke prestatiebepalende factor. Te veel of te weinig lichaamsvet kan een nefaste impact hebben op je prestaties. Evenals het verlies van spiermassa. Optimaal presteren doet je bij een voor jouw sport optimale lichaamssamenstelling. Bijgevolg houden (top)sporters eraan om doorheen het jaar die evolutie bij te houden, de ideale verhoudingen te vinden en te behouden.

  • Volgens het ISAK-protocol (60 min)
    De meting van de lichaamssamenstelling vraagt een nauwkeurig en reproduceerbaar resultaat. Een resultaat dat ik als Level 1 Antropometrist garandeer via het ISAK protocol. Dat internationaal en gestandaardiseerd erkend protocol welke 17 metingen omvat – twee basis-, acht huidplooi-, vijf omtrek- en twee botbreedtemetingen – geeft naast de lichaamssamenstelling ook jouw somatotype (lichaamsbouw) wat belangrijke informatie is voor wie wil ‘gewicht maken’ (d.w.z. afvallen of bijkomen).
  • Volgens bio-elektrische impedantie vector analyse (BIVA) (30 min)
    De gevalideerde meting bepaalt nauwkeurig de hoeveelheid en verdeling van jouw lichaamswater, vet- en spiermassa en fasehoek. Alle gegevens worden in een overzichtelijk rapport gebundeld en afzonderlijk en in detail samen besproken. Het biedt een optimale basis voor de begeleiding en coaching.

 

 
Medisch Centrum Ternat Sports - Sportlab MCT