Medisch Centrum Ternat Sports - Sportlab MCT

inspanningstest-op-de-fiets

Inspanningstest op de fiets

Prijs: € 100 - Duur: ± 1,5 uur - Geschiktheidsattest verplicht!

Het doel van een inspanningstest op de fiets is om een beeld krijgen van jouw fietsconditie. De test zelf zal plaatsvinden op je eigen fiets. Op basis van de testresultaten kunnen we je persoonlijke trainingszones bepalen zodat je in de toekomst veel efficiënter kan trainen. Opgelet, wie bij ons een lactaattest wil komen afleggen moet in het bezit zijn van een geldig sportmedisch geschiktheidsattest (max. 2 jaar oud) of een geldige wedstrijdvergunning.

De test zal bestaan uit volgende onderdelen:

 1. Intakegesprek
  Tijdens dit intakegesprek is het de bedoeling een beeld te krijgen van je sportief verleden (beoefende sporten, blessures, medische achtergrond), doelstellingen en weekplanning.
 2. Inspanningstest
  De inspanningstest bestaat uit een trapsgewijs inspanningsprotocol met blokken van 6 minuten waarbij de intensiteit telkens toeneemt en dit tot volledige uitputting. In het midden en aan het einde van ieder blok wordt je lactaatwaarde gemeten en je hartslagfrequentie geregistreerd. Op basis van de gemeten parameters kunnen we dan je fysieke conditie in kaart brengen.
 3. Wetenschappellijke analyse
  Terwijl jij geniet van een verfrissende douche worden tijdens de wetenschappellijke analyse de gemeten parameters geanalyseerd door onze inspanningsfysioloog. Hij zal je sterke en zwakkere punten bepalen. Door deze te linken aan je vooropgestelde doelstellingen zal hij je gericht trainingsadvies geven. Na de analyse van je hartslag- en lactaatcurve worden ook je trainingszones bepaald.
 4. Nabespreking
  Tijdens deze nabespreking wordt je test uitgebreid besproken en krijg je gericht trainingsadvies mee naar huis. We laten je pas vertrekken wanneer al je vragen beantwoord zijn.

Opgelet!

Om een maximale inspanningstest af te leggen, dien je in het bezit te zijn van een geldig sportmedisch geschiktheidsattest (maximaal 2 jaar oud) of over een wedstrijdlicentie te beschikken. Klik hier om aan dit sportmedisch geschiktheidsattest te geraken.

Opties

Gepersonaliseerd trainingsschema van 12 weken

Indien je dit wenst kan er een gepersonaliseerd trainingsschema worden opgemaakt. De combinatie van de inspanningstest met het trainingsschema zal er voor zorgen dat het rendement van iedere training toeneemt en zo zal de kans op het behalen van je sportieve doelstellingen toenemen. Dit schema is volledig op maat en gebaseerd op hartslag en/of vermogen. Doordat je een inspanningstest hebt afgelegd bij MCT sports wordt er een schema opgemaakt voor de helft van de normale prijs (normale prijs: € 120).

Prijs: € 60

Trainingsbegeleiding

Wanneer de sporter kiest voor trainingsbegeleiding is er een coach van MCT sports die de sporter persoonlijk begeleidt en opvolgt. Tijdens een intakegesprek stelt hij samen met jou doelen op, waarna hij dit in een langetermijnplanning giet. Er zijn wekelijkse contactmomenten tussen de sporter en de coach om te bespreken hoe de voorbije trainingen verlopen zijn. Op basis van deze feedback worden het trainingsschema en/of de doelstellingen eventueel bijgestuurd.

Prijs: zie Training & Coaching - trainingsbegeleiding

 
Medisch Centrum Ternat Sports - Sportlab MCT