Medisch Centrum Ternat Sports - Sportlab MCT

Sportmedisch geschiktheidsattest

Wanneer je een maximale inspanningstest wil afleggen bij MCT sports dien je te beschikken over een geldig sportmedisch geschiktheidsattest. Wanneer je dit niet kan voorleggen zal de test submaximaal worden uitgevoerd.

Een sportmedische geschiktheidsonderzoek bestaat uit:

 • Een anamnese (vragenlijst)
 • Klinisch onderzoek
 • Rust electrocardiogram

Hoe kom je aan dit Sportmedisch geschiktheidsattest?

Je kan dit onderzoek laten uitvoeren bij je eigen huisarts of bij een erkend keuringsarts.

Eigen huisarts:

 1. Je vult de vragenlijst in op www.sportkeuring.be, drukt het resultaat af en neemt dit mee wanneer je op consultatie gaat bij je huisarts.
 2. Vervolgens maak je een afspraak met je huisarts.
 3. Naar de huisarts neem je de resultaten van je vragenlijst mee, alsook een blanco sportmedisch geschiktheidsattest dat je hieronder kan downloaden.
 4. De huisarts bekijkt de resultaten van je vragenlijst, stelt eventueel verdere vragen en voert een lichamelijk onderzoek en rust electrocardiogram uit.
 5. Wanneer alle resultaten in orde zijn vult de huisarts het sportmedisch geschiktheidsattest in en geeft hij jou toestemming een inspanningstest af te leggen.

Bij een erkend keuringsarts (SKA):

 1. Je vult de vragenlijst in op www.sportkeuring.be en stuurt deze onmiddellijk door naar een erkend keuringsarts. Een lijst van erkende keuringsartsen (SKA) kan je hier vinden.
 2. Vervolgens maak je een afspraak bij de keuringsarts voor een sportmedisch geschiktheidsonderzoek.
 3. Wanneer alle resultaten in orde zijn geeft de keuringsarts jou een attest mee waarmee hij jou toestemming geeft om te sporten, deel te nemen aan sportieve evenementen of lid te worden van een sportvereniging.

Opgelet!

Je moet enkel een blanco geschiktheidsattest van MCT sports downloaden wanneer je bij je eigen huisarts gaat. Je huisarts gaat enkel na of je in staat bent om een maximale inspanningstest af te leggen. Wanneer je bij een erkend keuringsarts gaat geeft hij jou zelf een attest mee. Dit attest is ook geschikt al bewijs van gezondheid voor het deelnemen aan bepaalde sportieve events, lid te worden van een sportclub of aan competitiesport te doen.

Tip!

Wanneer je niet goed wegwijs raakt uit al deze informatie kan je gewoon een afspraak maken voor een gratis infosessie bij MCT sports. Dan leggen wij je alles uit en begeleiden we jouw meteen met het invullen van de vragenlijst en het maken van een afspraak bij de juiste arts.

Download sportmedisch geschiktheidsattest


Medisch Centrum Ternat Sports - Sportlab MCT